Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 5. juni 2017

Flatøsters/European Flat Oysters/Ostrea Edulis (Saltvann)



Disse skjellene er sjølplukket fra ei strand fra hvor jeg engang vasset ut i vannet for å plukke skjell. There you go, a rich backstory! Disse skjellene kan gå en noget mere usikker i fremtid imøte ettersom horder av middelhavsøsters i disse dager er på vei innover norskekysten. Heldigvis smaker visstnok middelhavsøstersene såpass godt av mennesker trolig vil hjelpe til å senke inntoget en bit. Flatøsters er allerede fra gammelt av overfisket, så man får ikke kjøpt disse hos fiskehandleren lenger, men heller importerte østers fra Frankrike. Mine er blirr litt grønne på skjellene etter å ha ligget i fryseren, men det skal i utgangspunktet ikke forringe smaken noe særlig. Man kan varmebehandle dem, men de er best helt rå, rett fra skjellet, slurpet sammen med sin salte naturlige kraft, og evt litt sitronsaft.
Delikat og dekadent!


- flatøsters


pris: selvplukk
komfort: man bør vite hva man gjør med en kniv iht åpning av østers
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!