Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 1. april 2016

Stripet Havbrasme/Striped Seabream/Lithognathus Mormyrus (Saltvann)





Det er vanskelig å skjønne forskjellen på en stripet havbrasme og de røde og de hvite havbrasmene uten å dykke dypere i artsbeskrivelsene, det virker litt som at de fleste fiskene som man ikke vet navnet på i sør-europa kalles havbrasme. Men i det hele er dette en fisk man gjerne vil unngå. Kjøttet er litt mørkere enn vanlig havbrasme, men smaken er ikke i nærheten av like godt.
Denne kunne jeg gjerne vær foruten, en fisk som ser mye bedre ut enn den smaker. I det hele kan man la denne bli igjen i fiskedisken med god samvittighet.


- filet av stripet havbrasme
- egg
- rødløk
- rød paprika
- gressløk
- asparges


pris: 100-150,- pr kg
komfort: tykt skinn og tykke bein, ellers grei skuring
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!