Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 27. oktober 2015

Sei/European Pollock/Pollachius Pollachius (Saltvann)





Sei tilhører vitenskapelig torskefamilien, kanskje fordi den som ung har skjegg. Men ellers er den som liten en stimfisk, ikke ulik makrell, heller ikke i smak. Kjøttet er mørkt og minner mer om sildefisk enn torsk. Når seien blir større lever den sine siste år alene, dog høyere over bunnen enn andre i torskefamilien. Den blir sjelden eldre enn 15 år. I danmark kalles sei for lyssej og lyr for mørksej, i Storbritannie kalles begge arter for pollock. Arten er bærekraftig og en glimrende matfisk, i tillegg er den billig da mye går som industrifisk, og det av sei som er i ferskvarediskene ikke er særlig ettertraktet her hos oss. Her har jeg lagt seien i en blanding av mel og øl før den gikk i panna, ikke ulikt fish'n'chips.


- fileter av sei
- gul løk
- potet
- redikk
- karse


pris: 60-150,- pr kg
komfort: fast kjøtt gjør det lett å fjerne bein, ellers middels vanskelig
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!