Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 10. desember 2015

Mulle/Striped Red Mullet/Mullus Surmuletus




Art #100 på denne siden. Klapp klapp, tuut, klapp.
Denne artige lille fisken er særdeles ettertraktet som matfisk sørover i europa langs atlanterhavet. Her i norge blir den ofte kastet eller ansett mindreverdig matfisk, i hovedsak fordi den vanligvis ikke blir så stor. Den går heller ikke i stim som makrellen og silda, så man får vanligvis bare en til et par stykker av gangen. Det drives ingen kommersiell fiske etter arten, og den står ikke som faretruet. Kjøttet er middels fett og kan minne litt om fjesing hva smak angår, dog noe mindre smak. Men hvor godt en fisk som dette passer til enkle grønnsaker og litt chilli for blest. Glem kylling, prøv heller Rødmulle! Tada!


- filet av rød mulle
- sukkererter
- gulbeter
- nudler
- rød chilli
- gulrøtter


pris: 10-20,- pr stk
komfort: Størrelsen gjør denne til en utfordring for nybegynnere
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!