Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. april 2018

Buccaneer Anchovy/Encrasicholina Punctifer (Saltvann)




Encrasicholina er en underslekt av ansjoser (se engraulis) bestående av totalt 8 arter i skrivende stund. Siste art, rødehavsansjosen encrasicholinas gloria ble lagt til så sent som i 2016. Buccaneer anchovy, som vel betyr noe i retningen av sjørøveransjos, er den største av disse minifiskene, og den eneste som det drives industrielt fiske etter. Og lengden på disse tørkede fiskene jeg har utelukker også de fleste andre artene i slekten encrasicholina.
Dette er halshugget, tørket og heftig saltet ansjos. Vi vil vel gjerne unngå at dette blir en vane, men som vi alle vet, første anledning til å smake encrasicholina må ivaretas.
Skal disse nytes som snacks til fotballkampen, eller vannes ut og være del av et sammensatt måltid? Siden størrelsen er rundt 4-8cm og de består mest av bein, tror jeg at dette er substitutt for saltede peanøtter et eller annet sted i verden, og heldigvis er premier league sesongen enda igang..
Det smaker jo mest salt og bittelitt ansjos, men fungerer fint iblandet milde greier som eggerøre med koskosmelk. Man merker lite til beina, men konistensen på fisken er ganske seig. Kan vi si at det var et eksperiment verdt forsøket? Ja!
Alternativ til fenalår til eggerøra. Salt, men godt!



-buccaneer anchovy
-hjertesalat
-egg
-vårløk
-kokosmelk



pris: 20-40,- pr pk
komfort: litt seigt og ganske salt
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!