Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 8. mai 2017

Gullmakrell/Mahi-Mahi/Common Dolphinfish/Coryphaena Hippurus (Saltvann)




Denne vanligvis så fargerike og eksepsjonelt vakre fiskearten blir ofte betegnet som tunfisk (mahi tuna) eller delfin (dolphinfish), men tilhører ingen av de nevnte artsfamiliene. På norsk regnes den som en makrell, men er heller ikke i makrellfamilien. Den er faktisk den eneste arten i sin slekt ifølge f.eks. wikipedia. Men så finnes Coryphaena equiselis, som jo er i samme familie, men ofte anses som en coryphaena hippurus. Så vi kan jo diskutere om hvem som egentlig har rett her, men la oss heller smake fisk. :)
Mahi mahi betyr "sterk sterk", og det navnet kan den nok ha fått ettersom den er en ekstremt ettertraktet fisk for sportsfiskere.
Kjøttet er saftig og smakfullt, endog magert, ser hvordan den denne kan minne om en blanding mellom makrell og tunfisk, men er ingen av delene. Det blir litt vassent på mange måter, og trenger godt med krydder for å hente frem smak.



-stykker av gullmakrell
-couscous m. chorizo og mais
-bønnesalat



pris: 80-120,- pr kg
komfort: 1-2-3 fisk
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!