Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 16. november 2015

Asiatisk Teppeskjell/Japanese Littleneck Clam/Venerupis Philippinarum (Saltvann) Edit: Ny tittel



Jeg har ikke funnet noe norsk navn på disse skjellene, annet enn at "Vongole" betyr "små skjell", men de ble altså solg under navnet "Vongole", og minner om noen mørke sandmuslinger av utseende. Selve muslingemuskelen er meget liten her, og det er lite smak i den. Et kort innlegg dette, men det er lite som frister meg til å prøve disse skjellene igjen. Hjerteskjell f.eks. er en smaksbombe i forhold til disse.


-vongole skjell
-cherrytomater
-sjalottløk
-dill
-øl


pris: 50-80 pr bunt
komfort: lett
smak: 3/10


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!