Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 6. juli 2015

Tykkleppet Multe/Grey Mullet/Mugil Cephalus (Saltvann)

 



Denne kan minne mye om asiatisk karpe, med sine store kjell, heftige bein og mangel på tenner. Men den er en ganske vanlig fisk i Europa, hvor dan stadig trekker nordover som følge av økt temperatur i havet. Den er veganer og lever utelukkende på alger og andre havplanter. Den utgjør ingen trussel for våre andre arter, ihvertfall enn så lenge. Kjøttets farge varierer mellom mørk og lyst, og har fin tekstur. Det er middels fett og tåler en god steketemperatur. En allsidig fisk som vi kan spise med god samvittighet da den er en økende bestand i europeiske hav.


-filet av mulle
-gulrot
-reddik
-potet
-løk
-rødvin
-fiskebuljong
-sukker


pris: 150-200,- pr kg
komfort: middels vanskelig
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!