Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 13. januar 2015

St. Petersfisk/John Dory/Zeus Faber (Saltvann)







St. Petersfisk er en art som har sneket seg inn i norske farvann de siste årene, mest sannsynlig som et resultat av høyere temperaturer i vannet her oppe. Men i motsetning til f.eks. kongekrabbe, truer ikke st. Petersfisk noen av de opprinnelige artene våre. Det er flat som ei flyndre, men har likevel en vertikal kroppsfasong. Den kan variere i farge, men gjenkjennes av den runde flekken midt på kroppen. Da denne er en relativt ny art i norske farvann kan den fiskes med god samvittighet, og fortsetter utviklingen i været, vil det bare komme flere og flere av den hit. Foruten er dette en kjempegod matfisk, med hvitt, fast og fett kjøtt. Smaken kan minne om Berggylt.


-filet av st. petersfisk
-perlespelt
-sjalottløk
-jordskokk


pris: 70-100 pr kg
komfort: som en flyndre, men pass på å få riktig innsnitt ved ryggen
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!