Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 3. januar 2017

Blå Brennmanet/Blue Jellyfish/Cyanea Lamarckii (Saltvann)



Etter fadesen med glassmaneten har jeg ikke sett uforbeholdent frem til denne, men hva man kan si er at den har ørlite mer kropp og noe mindre vann, samt at den holder seg bedre sammen etter varmebehandling. Disse brennmanetene finner vi langs hele norskekysten på sommerhalvåret, og de utgjør liten fare for andre enn badende homosapiens. Den smaker salt gummi, er vanskelig å tygge og enda vanskeligere og svelge. Overflaten blir som en slags plastpose under steking, og skikkelig vanskelig å bite igjennom. Det diskuteres hvorvidt cyanea lamarckii er flere forskjellige arter som feilaktig går under ett navn, eller om forskjellene arten imellom bare burde aksepteres under samme atsbetegnelse. Uansett vil mitt kjøkken verken akseptere den ene eller andre varianten fra nå av, da dette bare smaker saltvannsgelé...


- blå brennmanet
- fløtestuing m. rotgrønnsaker


pris: 0,-
komfort: Prøv å spis en salt kondom
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!