Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 8. april 2016

Nordlig Kortfinneakkar/Northern Shortfin Squid/Illex Illecebrosus (Saltvann)



Denne arten er mest vanlig i amerikansk og canadisk farvann. Mine er fanget i Argentina. Arten er ellers ikke stedbunnen og kan derfor finnes i de fleste havområder. Den er smalere enn de akkarene vi vanligvis finner langs den norske kysten, og kjøttet er noe mørkere. Den er heller ikke rødlistet og kan spises med god samvittighet. Kjøttet tåler høy steketemperatur og i mine fornemmelser opplever jeg at den blir mindre "gummiaktig" enn de norske akkarene. Den er kortlevd, og individene blir vanligvis knapt ett år gamle. Smaker nesten som svinekjøtt.


- nordlig kortfinneakkar
- gul gulerot
- isbergsalat
- sweet chili saus


pris: 50-80,- pr kg
komfort: Det vanskeligste er å pelle av skinnet. Å ha negler hjelper
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!