Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 2. mai 2017

Tyrkisk Snegle/Turkish Snail/Helix Lucorum (På Land)



En art som ikke akkurat har et liv i vann, men det er de eneste sneglene som kalles "escargot" i frankrike hvor de er blitt introdusert, og det holder tydeligvis for å få seg et smaksnotat på oppdagfisk...
Arten kommer opprinnelig fra tyrkia, hellas og bulgaria, men finnes i flere land rundt middelhavet. Disse sneglehusene inneholder ca 50% snegle, 23% smør, 18% hvitløk og krydder. I motsetning til f.eks den gigantiske afrikanske sneglen, er denne triveligere mot miljøene den blir introdusert i. Enhver nordmann med respekt for seg selv følger jo Snegle-Tarald, og hans snegle-blogg, hvor det finnes mer info om arten.
Etter at de er stekt har mye av smøret trukket inn i krydderblandingen, og sneglene er ikke større enn 1/4 av huset. Det smaker hvitløk og oljete smør, veldig kjedelig, men kanskje det kan gjøre seg på en toast e.l.



-tyrkiske snegler med store mengder smør og hvitløk



pris: 30-60,- pr pk
komfort: slitsomt å pelle ut, pinsett hjelper
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!