Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 10. juli 2015

Plettet Månefisk/Spotted Moonfish/Monodactylidae (Saltvann)




Har gledet meg til denne en stund, fisken er importert fra Kina hvor det drives både viltfangst og oppdrett av arten. På denne fisken er det det mørke ryggkjøttet som er best. Kan nesten minne litt om tunfisk.
Denne er ikke i slekt med månefisken som kalles moonfish, men artsbetegnelsen har en -y på slutten på engelsk, som hjelper å differensiere. Også kjent noen steder som Opah. Kjøttet blir lett tørrstekt så man skal være moderat med varme og steketid. Fisken har en nærmere kjøttaktig konsistens, og ser spennende nok ut at jeg tror den kan fungere fint for barn som ikke vil spise torsk. Fisken finnes i alle sydlige verdenshav og bestanden holder et bra nivå. Verdt å prøve!


-filet av plettet månefish
-reddiker
-rødløk
-samsøpotet


pris: 50-80,- pr pakke (6-8stk.)
komfort: Noe småbein kan følge med, men enkel å filetere
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!