Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 12. april 2016

Skorpionfisk/Scorpionfish/Pontinus/Scorpaenidae (Saltvann)




Denne har en del giftige pigger og ble derfor heftig klippet og beskjært av trente hender før den fant veien til mitt kjøkken. Sånn sett er ikke bildet mitt representativt for et helt eksemplar av arten. Men det finnes jo heldigvis på google. Skorpionfiskene er både en egen gruppering, og en underslekt av Uerfamilien. Jeg synes mitt eksemplar virker mest sannsynlig å være en Pontinus, uten at jeg kan være helt sikker. Den blir sett på som en delikatesse i sydlige strøk og mange tiltrekkes av dens uortodokse fremtoning. Kjøttet er hvitt og kan minne om Uer, dog mindre fett og meget labrere i smak. Fanget syd for Tyskland og nord for Spania. 


- filet av skorpionfisk
- asparges
- kapers


pris: 150-250,- pr kg
komfort: Giftig! La fagfolk ordne fisken først, grei å filetere etterpå
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!