Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 8. mai 2015

Venus Skjell/Striped Venus Clam/Chamelea Gallina (Saltvann)




Ikke akkurat noe skjell å invitere til middag på. 1 kg råvare endte opp med i underkant av 100gr muslingkjøtt. Dette skjellet finnes i alle verdenshav og mine er importert fra Vietnam. De er ikke utryddningstruet, og fra hva jeg har hørt drives det oppdrett av arten i Asia. Disse ble kjøpt inn ferdig kokte, og jeg er usikker på om man kan finne dem rå i Norge. Jeg har aldri sett dem i noe fiskeutsalg eller ferskvaredisk. Smaken er bra, noe saltere kjøtt enn andre muslingearter jeg har prøvd. I pakken er det mye vann til overs når skjellene er tint, dette gir en god kraft.
Alt i alt skal mange skjell pelles for å få et skikkelig måltid av denne arten, men prosessen er såre enkel. Bare husk å skylle godt for sand.



-venus muslingkjøtt
-isbergsalat
-pasta
-bechamelsaus
-red leicester ost



pris: 50-100,- pr kg
komfort: lett, men kjedelig
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!