Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 3. mars 2017

Amphioctopus Fangsiao/Octopus Ocellatus/Amphioctopus Fangsiao (Saltvann)




Denne arten finnes utelukkende i stillehavet, fra nordsiden av New Zealand og opp mot Japan. Det drives kommersiell fiske etter arten, men den er ikke spesielt utbredt som mat utenfor det asiatiske kontinent. Amphioctopus-slekten består av 16 arter hvorav fangsiao er en av de mest utbredte. Ellers vet jeg flaut lite om denne arten og det florerer ikke akkurat av informasjon på nettet. Den er ikke faretruet, og heller ikke skadelig for mennesker.
Årsaken til at min gryte her er brun som Mussolinis ideologi er at jeg hadde riskorn med mye stivelse i, som gjorde hele greia grå, og da var det bedre å tilsette litt kulør for min egen opplevelses del.
Kjøttet på denne har en tørr og ru konsistens, og smaker mer gjørmefisk enn søtt og deilig akkarkjøtt. Vanskelig å si så mye mer da smaken ellers er meget nøytral. Ikke verdt bryet for min del, lett å finne bedre oppdrettsakkarer til overkommelige priser i de fleste asiatiske matvarebutikker.



- amphioctopus fangsiao
- asiatiske sopp av ukjent kaliber
- grønn chilli
- løk
- ris
- spekepølse
- risvinsedikk
- sukker og salt
- kapers


pris: 40-80,- pr kg
komfort: i biter
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!