Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. april 2018

Brasme/Freshwater Bream/Abramis Brama (Ferskvann)





Brasmen finnes utelukkende i Nord-Europa, fra Alpene og oppover til Trøndelag. Vestover til Storbritannia og østover til Russland. Den lever kun i ferskvann, og kan bli opp mot 10 kg. En av våre største ferskvannsfisker med andre ord. Den er også en av våre lengstlevende fisker, og kan nå helt opp mot 30 års levealder. Det drives oppdrett av arten, og ellers fanges den stort sett av sportsfiskere, så den er ikke rødlistet, og har få naturlige fiender. Den kan faktisk ved uhell blande seg med Mort og få blandingsavkom.
Den har endel bein, som er enkle å pelle bort. Milde greier, men ingen usmak. Det er kjempegod kvalitet på dette, både saftig og med fin kjøttstruktur. Ofte synes jeg fisk på boks blir ugjenkjennelig fordi oljen har integrert seg med kjøttet, men dette er skikkelig snadder. Ingen smaksbombe, men som enkelt mat med trivelig tilbehør er dette virkelig godt!



-brasme
-rugbrød
-hvit paprika
-tomatpesto
-isbergsalat



pris: 20-50,- pr boks
komfort: på boks
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!